torsdag 1 oktober 2009

Jag vill kunna skriva och formulera mej, och jag vet att jag kan det. Men just nu går det inte, jag har inga ord som jag kan formulera och bilda till meningar.
g
"Ligga vaken i flera timmar och tänka på saker som man kan skriva, men sen när man sitter där vid datorn igen, då finns inga ord kvar hos en. Inga ord - inte ett ända ord, knappt några bokstäver, inget som låter bra ihop, inget som kan bilda en mening eller en fin fras, det finns absolut ingenting att skriva när man sitter där med händerna på tangentbordet. Inte ens efter en lång natt med mycket tänkande och lite sömn. Man hör regnet och blåsten utanför sitt fönster, regnar och blåser i en stor stad som man egentligen tycker borde ha sol. Den kalla kylan drar in över staden, man drar på sej mössa, vantar, halsduk samt en varmjacka. På morgonen när man vaknar efter en långnatt med få timmarsömn kollar man ut och ser daggen och frosten i gräset och tänker att det ändå kanske kan bli en något varmare dag än dagen innan. Man lägger sej åter i sängen för att vila ögonen en stund, sen vaknar man med panik i blicken och ser att man är sen. Skyndar sej till bussen, tar endast på sej en tunn tunika och leggnings, när man kommer utanför dörren blir man påmind om den kalla kylan och hinner inte springa in och hämta halsduk och mössa."
g
Jag är förvirrad, jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. Denna text skrev jag vid tretiden inatt efter att jag försökt att somna om från halv tre, utan att klarat av det. Då kom mitt lilla block fram som ingen vet om förens nu, och då kom dessa orden ner kladdade. Slarvigt skrivet, med en blåpenna, det blev inget mer skrivet än så, sen somnade jag både pennan och blocket i sängen, och när jag vaknade i morse hade jag blåabläck fläckar i sängen.